Reportaaž Õpetaja: «Minu õpetus on teaduspõhine, kuidas ma siis ei vaktsineeri» (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kooli esimese vaktsiini saanud õpetaja Kertu Pildre sõnul tuleb tal õpetajana eeskuju näidata. 
Kooli esimese vaktsiini saanud õpetaja Kertu Pildre sõnul tuleb tal õpetajana eeskuju näidata. Foto: Tairo Lutter

Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud... Samamoodi jään mina (eile – toim) hommikul õpetajate vaktsineerimisele hiljaks. Torman läbi nõukogudeaegseid paneelmaju täis Mustamäe, et jõuda kella üheksaks Tallinna saksa gümnaasiumi.

Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud... Samamoodi jään mina hommikul õpetajate vaktsineerimisele hiljaks. Torman läbi nõukogudeaegseid paneelmaju täis Mustamäe, et jõuda kella üheksaks Tallinna saksa gümnaasiumi.

Täpselt kell üheksa olengi koolimaja ees. Hingeldades vaatan uhiuut hoonet. Olen eeldanud, et see on tavaline rajooni ehitatud kool, kuid mu ees on modernne klaaskuppel. Heidan majale paar imestunud pilku ning jooksen sisse. Kell on tiksunud juba paar minutit üle üheksa.

«Kui te ootate lühikeses sabas, muutub see järsku pikaks» – seda mõtet korrutasin endale kooliajal, sest kui tundi hilined, toimub see alati just kõige kõrgemal korrusel ja koridori kõige kaugemas nurgas.

Kooli vaktsineerimisruum võtab hingetuks. Seal on nii valge, et ei pea isegi lampe kasutama. Lääne-Tallinna keskhaigla meedikud on tulnud õpetajaid vaktsineerima, kohal on neli meedikut, seljas valged rõivad.

Vaatan paremale ja juba istubki seal esimene vaktsiini­saaja. Samal hetkel saab vaktsiini ka kooli direktor. Liigun esimese vaktsiinisaaja juurde, see on kolmanda klassi klassiõpetaja Kertu Pildre. Ta oli esimesena endale aja kirja pannud, kuna pidi kiirustama teise kohta. «Miks mitte? Pigem peab eeskuju näitama, kes siis veel, kui mitte meie,» selgitab ta. Õpetaja kõrvale on istunud direktor Kaarel Rundu. Tema on põhjuse, miks end vaktsineerida, pikalt ja detailselt läbi mõelnud. «Ma pean väga lugu teadusest ja meditsiinist. Ma usaldan neid piisavalt,» toob ta esile. Lisaks on direktor uurinud kõrvalmõjude kohta. Otsustamisel tuli mängu ka solidaarsus eesliinitöötajatega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles