Tanel Kiik: ühiskonna sulgemisel on ränk hind ja see saab olla vaid ajutine meede (28)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik sõnas, et praeguses olukorras oleks piirkondlike erisuste kehtestamine päris kummaline ja arusaamatu.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik sõnas, et praeguses olukorras oleks piirkondlike erisuste kehtestamine päris kummaline ja arusaamatu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles saates «Otse Postimehest», et neljapäeva õhtuks jõudsime olukorda, kus Eestis on Covid-19 ­vastu esimese doosiga vaktsineeritud rohkem inimesi, kui on kogu selle 12 kuu jooksul teadaolevalt nakatunuid. 

Ministri sõnul oleme koroonapandeemia lõpusirgel ning vaktsineerimise abil õnnestub kriis ka ületada.

«Teame, et vaktsineerimine on jätkusuutlik lahendus selle kriisi ületamiseks. Aga vaktsiinikogused ja vaktsineerimise võimalus ei ole veel nii suur, et saaksime loota puhtalt selle peale,» ütles Kiik.

Kui keeruline on praeguses koalitsioonis piirangute kehtestamise asjus üksmeelele jõuda?

Ikka on alati neid, kes tahavad rangeid piiranguid, ja neid, kes tahavad leebemaid. Meil oli eelmises valitsuses pikki debatte, on ka selles ning tuleb kindlasti edaspidigi. Tänane otsus on loomulikult kompromiss. Minu ­sõnum nii avalikkusele kui ka valitsusele on see, et meil tuleb rahulikult peale vaadata veel ka teisipäeval, kui teadusnõukoda on vahepeal kogunenud, hinnanud neid piiranguid ja teeb omalt poolt ettepanekuid, vaadates nakatumise näitajaid, haiglaravi trende, muudes riikides toimuvat ja ka uusi tüvesid, mis paratamatult ohtu suurendavad.

Kordame väga kiiresti üle, mis need uued piirangud on, mis valitsuse istungil ära otsustati.

Oleme otsustanud, et avalikel üritustel osalejate piirarvud, mis on praegu siseruumides 400, välisruumis 500, saavad olema poole väiksemad – 200 ja 250. Erandiks on statsionaarsete istekohtadega üritused, kus seda piirangut karmimaks ei muudetud. Kui räägime huvitegevusest, siis kõikvõimalikke grupitegevusi piirame ajutiselt järgmise kahe nädala jooksul, alates esmaspäevast kuni 7. märtsini. Haridusvaldkonnas on pärast koolivaheaega vähemalt üks nädal distantsõpe – klassidele 5–12. Sama soovitus on loomulikult ülikoolidele, kes paljuski seda juba teevad.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles