Kiiruskaamerate eelnõu liikus sammu võrra edasi (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Reidi tee kiiruskaamera Tallinnas.
Reidi tee kiiruskaamera Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Kui sel aastal ei võeta vastu seadust, mis annaks kohalikule omavalitsusele õiguse kiiruskaameraid hallata, kaovad kaamerad Tallinna tänavapildist.

Laupäeval trükkis Postimees ära Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa sõnad justiitsministeeriumi tegevusetuse kohta kiiruskaamerate kasutamiseks vajaliku seadusemuudatuse menetlemisel. «Möödunud nädalal oli riigi liikluskomisjon, kus ma selle küsimuse tõstatasin. Justiitsministeeriumi esindaja ütles: «Me mõtleme.» Nemad mõtlevad, aga inimesed hukkuvad,» rääkis Rüütelmaa. Ta viitas eelmise aasta lõpus juhtunud liiklusõnnetusele Reidi teel, kus sai surma autojuht, kes oli sõidu ajal tegelenud kõrvaliste asjadega.

Elupäästja või trahvimasin

Sel esmaspäeval andis ministeerium eelnõule oma kooskõlastuse. «Justiitsministeerium toetab eelnõu eesmärki, kuid kooskõlastas eelnõu märkustega. Ministeerium ei toeta hoiatustrahvimäära tõstmist 190 eurolt 300 eurole. Samuti ei toeta ministeerium sihtotstarbelisi piiranguid kohalikele omavalitsustele trahviraha kasutamisel,» ütles ministeeriumi avalike suhete nõunik Maria-Elisa Tuulik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles