Rakvere volikogu esimees: ühte ema lihtsalt kiusatakse

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami on enda sõnul kindel, et riigikohus on ema poolel. «See ju jabur vaidlus.» 
Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami on enda sõnul kindel, et riigikohus on ema poolel. «See ju jabur vaidlus.» Foto: Meelis Meilbaum

Teisipäeva õhtul postitas Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ühismeediasse mõttetera: ««Väljamõeldis peab olema usutav, tõe puhul pole see oluline.» Tarmo Soomere tsiteeris «Plekktrummis» seda Mark Twaini tabavat tarkust, mida igapäevaselt tajume.» Selle peale uuris kunagine sumomaadleja Kaido Tamme, miks Rakvere peab kohtuvaidlust lapsevanemaga, kes soovib panna tütrele nimeks Nelery.

Volikogu esimehe vastus arupärijale oli otsekohene: «Mingid ministeeriumi ametnikud mõtlesid tobeda seaduse välja ja selle asemel, et viga tunnistada ja asi seaduseparandusega õigeks kirjutada, sunnivad meie inimesi kohut käima. Ise küll andsid lubaduse kulud katta, aga see pole oluline, sest ühte ema (ja ta peret) ju lihtsalt kiusatakse.»

Tamme tõdes seepeale: «Jube jah.» Samas avaldas ta arvamust, et linn jääb ka riigikohtus kaotajaks, mille peale kostis juuraharidusega Mihkel Juhkami: «Ma selles täiesti kindel. See ju jabur vaidlus.»

Mõttevahetusest käis läbi ka linnapea Triin Vareku nimi, kelle käest oleks Tamme soovinud enda sõnul samuti aru pärida. «Ta ei kuula mind, kui ütlen, et lõpetage ära,» vastas selle peale Juhkami.

Kui endine spordimees uuris, et «Ongi tema algatus või?», tõdes volikogu esimees: «Surve ikka Tallinnast.»

Tänaseks on kõnealune vestlus Mihkel Juhkami postituse alt kustutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles