Eestlaste läbielamised välismaal: «Iga inimest, kes tänaval kõnnib, vaatleb politsei kui kurjategijat» (1)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Politsei Ateena tänavate valvamas koroonaagsete piirangute täitmist. «Käib pidev rahvale jalaga tagumikku andmine, et igaüks oma kohta teaks,» ütleb Ateenas elav kirjanik Herdis Ojasu.
Politsei Ateena tänavate valvamas koroonaagsete piirangute täitmist. «Käib pidev rahvale jalaga tagumikku andmine, et igaüks oma kohta teaks,» ütleb Ateenas elav kirjanik Herdis Ojasu. Foto: Giorgos Kontarinis via www.imago-images.de/imago images/ANE Edition

Piirangud Eestis on siiani olnud leebed. Mujal maailmas on  viiruse ohjamiseks kasutatud meetmed olnud kohati oluliselt drakoonilisemad.  Olukorda planeedi eri paigus kaardistasime Eesti Vabariigi aastapäeva eel. Avaldame loo nüüd uuesti meenutamaks, millest inimesed teistes ilmakaartes on läbi tulema pidanud. 

Unistus kartulisalatist ja nuudihoobid tänavatel

Ateenas elav kirjanik  Herdis Ojasu

«Arutasime saatkonna naistega, et me ei saa vabariigi aastapäeva mitte kuidagi tähistada. Meil on nüüd kõige karmimad piirangud jõus juba neljandat kuud ja hiljuti pikendati neid 28. veebruarini. On arvatud, et nii läheb edasi lihavõteteni. Kõik on suletud, kuhugi minna ei saa ja kodust väljuda tohib ainult spetsiaalse loaga, mille taotlemine käib Kreekas SMSiga. Iga inimest, kes tänaval kõnnib, vaatleb politsei kui kurjategijat.

Käib pidev rahvale jalaga tagumikku andmine, et igaüks oma kohta teaks. Kõige drastilisem lugu, mida olen kuulnud, oli see, kui üks kodutu luusis oma varemetest välja ja tõmbas maski alla, et nuusutada, mis toit prügikastis veel süüa kõlbab. Samal ajal tehti talle trahv maski valesti kandmise eest.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles