Arteris: kogu tõde Tartu maratonist ning ekstreemsest Wim Hofi jäämeetodist

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

​Selle nädala Arter pakub kirgi kütvaid teemasid külma kasulikkuse või kahjulikkuse ümber. Uurisime veel kuidas koroona-ajal pulmi peetakse ning Eestist kaugemal, veel palju karmimates piirangutes Vabariigi aastapäeva tähistatakse.

Arteri kaanekangelane on mees, kes mõtleb lume peale tulisemalt kui keegi teine. Tartu maraton on pidanud lahinguid külmaga ja trotsinud pori, aga sel pühapäeval startiv suusasõit on koroona tõttu kõigist senistest erinev. Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk räägib Arterile, miks eestlaste Tartu maratoni korraldajate ja Mati Alaveri suusad juba aastakümnete eest risti läksid.

Arter käis proovimas, kuidas kannab Eesti ainus jäätee, mis viib üle Peipsi järve Piirissaarele. Ja et asi oleks põnevam, sai ligi üheksakilomeetrine teekond 15-kraadises pakases ette võetud jalgrattal, mitte soojas autos.

Milliseid värvikaid karaktereid leidub muusikute ridades? Arter võttis vaatluse alla pundi Gram-Of-Fun, kus eriliselt palju põnevaid tüüpe koos. Pillide taga möllavad nii kokk, teadlane kui ka kirvemees.

Taliujujate iidol, jäämees Wim Hof on maailma pöördesse ajanud! Enda peal korraldatud katsete põhjal näitab mees, mida jääkülmas vees viibimine inimesega teeb

Taliujujate iidol, jäämees Wim Hof on maailma pöördesse ajanud! Enda peal korraldatud katsete põhjal väidab mees, et jääkülmas vees viibimine aitab muuta igaühe õnnelikumaks, tugevamaks ja tervemaks. 

Mismoodi võiks välja näha suusatamine Marsil, kus ümberringi laiub hall elutu loodus? Eesti endine suusakoondislane Vahur Teppan tegi proovi. Olgu saladuskatte all öeldud, et tegelikult suusatavad nad Gobi kõrbes.

Automaailmas on Hyundail hoog sees ja ambitsioonid üleval. Varasemast anonüümsusest pole jälgegi, väga isikupärased autod konkureerivad tõsiselt automaailma vanade valitsejatega. Kuidas näeb välja metalli tarretatud disainipidu? Sellest ja paljust muustki põnevast saad lugeda juba selle nädala Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles