Ülikoolidele plaanitakse kaugõppe tõttu spikerdamisvastast platvormi

Alexandra Saarniit
Copy
Spikrid. Foto on illustreeriv.
Spikrid. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ülikoolide initsiatiivil plaanib haridus- ja noorteamet (HarNo) hakata katsetama USAs loodud eksamite järelevalveplatvormi, mille jaoks kõrgkoolide vajaduste kohta infot kogutakse, vahendab ERRi uudisteportaal.

HarNo tehnoloogia juhtimise osakonna juhataja Indrek Reimandi sõnul vahendab amet haridusasutustele eksamite infosüsteemi (EIS), Moodle'it, E-koolikotti, plagiaadituvastussüsteemi Urkund ning loengusalvestussüsteemi Echo360. 

Küll aga on ametil kavas hakata kõrgkoolidele pakkuma võimalust kasutada USAs väljatöötatud rakendust Proctorio, mis Reimandi kinnitusel võimaldab korraldada väljaspool klassiruumi toimuvate eksamite järelvalvet, kui õppija on selleks oma nõusoleku andnud. 

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk sõnas, et ülikool alustas juba möödunud kevadel seesuguse tehnilise lahenduse otsimist: «Kuna tegemist on laiema huviga ning keeruliste andmekaitsealaste tingimustega, mille osas pole mõtet igal ülikoolil eraldi läbi rääkida, siis tegime eelmisel aastal ettepaneku HarNole ühishanke korraldamiseks,» selgitas õppeprorektor, lisades, et spetsiaaltarkvara kasutatakse väga kindlal otstarbel ehk tagamaks, et kaugtingimustel eksamite tegemisel oleksid kõik võrdselt koheldud ja ei kasutataks keelatud abimaterjale.

Tallinna Tehnikaülikooli õppeosakonna juhataja Betra Leesment nentis samuti, et seesugune platvorm on vajalik, kuna mõned õppejõud on selle kasutamiseks soovi avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles