Tubakafirma juht: sigarettide lõpp on vaid aja küsimus (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Philip Morris Internationali (PMI) Balti riikide peadirektori Mindaugas Dacyse sõnul ei maksa suitsetamisega üldse alustada, loobumiseks soovitab ta pöörduda nõustaja või spetsialisti poole.
Philip Morris Internationali (PMI) Balti riikide peadirektori Mindaugas Dacyse sõnul ei maksa suitsetamisega üldse alustada, loobumiseks soovitab ta pöörduda nõustaja või spetsialisti poole. Foto: Philip Morris International

Tubakafirma Philip Morris Balti riikide ja Eesti tegevjuhi Mindaugas Dacyse sõnul võib paljudes riikides sigarettide müük lõppeda juba kümne aasta jooksul. Ettevõtte ambitsioon on aidata 2025. aastaks suitsuvabadele toodetele üle minna 40 miljonil täiskasvanud suitsetajal.

Kas te ise suitsetate või kasutate mõnda teist tubakatoodet? Miks?

Olin kõva suitsetaja ja sellest loobumine ei olnud lihtne. Seetõttu hakkasin kasutama vähem kahjulikke tooteid kohe, kui need turule ilmusid.

Minul oli see lihtsam, sest teadsin, kui pühendunult on Philip Morris suitsuvabasid tubakatooteid välja töötanud. Tagasi vaadates olen kindel, et tegin õige otsuse.

Kuidas soovitaksite inimesel suitsetamisest loobuda?

Esiteks soovitaksin üldse mitte alustada, see on kõige parem variant. Kui aga keegi on alustanud ega suuda lõpetada, soovitan paluda abi spetsialistilt või loobumisnõustajalt.

Kas mõni teie tuttavatest või sõpradest paneb pahaks, et olete tubakaettevõtte juht?

Inimesed on erinevad ja me kõik oleme osa ühiskonnast, seega täiskasvanud suitsetajaid ja nende vajadusi ei tohiks eirata.

Inimeste suitsetamisest loobuma panemiseks on viimase 20 aasta jooksul rakendatud mitmesuguseid meetmeid. Kuigi suitsetajate osakaal on pisut vähenemas, on suitsetajate absoluutarv jäänud samaks. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) prognoosib, et 2025. aastal on suitsetajaid endiselt üle miljardi. Seetõttu peaksime probleemi eitamise või suitsetamisest loobumise takistamise asemel neid suitsetajaid toetama; võiksime vaadata võimalikke lahendusi ja kaaluda juba olemasolevaid alternatiive.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles