Vanemad hoidsid lapsi nädalavahetuste kaupa pimedas ruumis luku taga

Andres Einmann
Copy
Kasuisa sulges lapsed ruumi ema vaikival heakskiidul.
Kasuisa sulges lapsed ruumi ema vaikival heakskiidul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viru maakohus lõpetas teisipäeval oportuniteediga kriminaalmenetluse Virumaal elava mehe ja naise suhtes, kes lukustasid kaks alaealist last viie aasta jooksul kogu nädalavahetuseks pimedasse tuppa, lubades neid sealt välja vaid söögi ajaks. Kasuisa ja ema sundisid lapsi päevadeks pimedasse ruumi viie aasta jooksul, alates 2015. aasta juulist. Õudusunenägu sai laste jaoks läbi eelmise aasta 2. juulil, kui ametnikud tulid laste väärkohtlemise kuulduste kontrollimiseks perekonda vaatama.

Selgus, et koos elavad mees ja naine on aastaid sundinud internaatkoolist nädalavahetusteks koju tulnud lapsi viibima suurema osa ajast kahetoalisesse korterisse ehitatud kitsas lisaruumis, mille uks suleti väljastpoolt haagiga.

Lapsi lubati akendeta ja valgustuseta pimedast ruumist välja vaid söögikordadeks või pere noorima tütre kutsel temaga mängimiseks. Juhtus, et lapsed ei saanud lukustatud ukse tõttu tualettigi minna ja pidid tegema häda oma magamisaseme kõrvale. Kuigi lapsed nutsid ja palusid ennast välja lasta, vanemad seda ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles