Venemaa viisadele saab esmaspäevast taotleda hüvitist

BNS
Copy
Venemaa kodanikud vajavad Eestisse tulekuks viisat ning riigipiiri ületamise kohta tehakse passi märge.
Venemaa kodanikud vajavad Eestisse tulekuks viisat ning riigipiiri ületamise kohta tehakse passi märge. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Esmaspäevast on taas võimalik taotleda Venemaa Föderatsiooni viisa hüvitamist 2020. aasta novembris ja detsembris kehtinud ning 2021. aastal kehtivate viisakulude eest. 

Toetus võimaldab hüvitada viisa taotlemise kulud, kui tahetakse külastada Venemaa piirialadel elavaid sugulasi või nende matmispaiku.

«Ehkki piiriülene liikumine on täna takistatud, toimub viisade kompenseerimine siiski,» selgitas rahandusministeeriumi regionaalpoliitika talituse juhtaja Kaire Luht. «Eeldatavalt laekub taotlusi tavapärasemast väiksemas mahus, ent seejuures on inimestel võimalik saada toetust ka juba varem välja antud mitmeaastaste viisade jaoks.»

Luht juhtis tähelepanu, et taotlusi saab esitada vastavalt piirkonnale. Kui viisat vajatakse Slantsõ rajooni Zagrive vallas või  Kingissepa rajooni Ivangorodi linnas ning Bolšelutski ja Kuzemkino vallas elavate sugulaste või matmispaikade külastamiseks, tuleb taotlejal pöörduda Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu poole, kes on rahandusministeeriumi piirkondlik partner taotluste vastuvõtmisel.

Kui viisat vajatakse Petseri rajooni Petseri linnas ning Krupa, Laura ja Uue-Irboska vallas elavate sugulaste või matmispaikade külastamiseks, tuleb pöörduda Võrumaa Arenduskeskuse poole.

Viisade kompenseerimiseks võivad taotlusi esitada kõik Eesti kodanikud, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eestis. Maksimaalselt on võimalik hüvitist saada 70 eurot aastas ühe taotleja kohta.

Taotlusi viisalõivu kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks saab esitada kuni 31. oktoobrini, taotlusi tasutud viisalõivu kompenseerimiseks kuni 30. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles