Sotsiaalkindlustusameti uus juht on valitud (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Indrek Holst
Indrek Holst Foto: Toomas Tatar

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo kinnitas avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul sotsiaalkindlustusameti peadirektoriks Indrek Holsti. Uus peadirektor asub ametisse 1. märtsist, seni jätkab praegu ametis olev peadirektor Egon Veermäe.

Sotsiaalkindlustusametit pea neli ja pool aastat juhtinud Egon Veermäe otsustas eelmise aasta novembris, et soovib edasi liikuda erasektorisse. 

Indrek Holstile on sotsiaalkindlustusameti juhtimine kindlasti huvitav ja vastutusrikas väljakutse. «Usun, et pikaajalise elu- ja pensionikindlustussektori kogemusega suudan SKAsse tuua värskeid mõtteid ja ideid peamiste eesmärkide saavutamiseks,» märkis Holst. 

«Viimastel aastatel on sotsiaalkindlustusamet teinud märkimisväärse arenguhüppe, eriti kui silmas pidada teenuste kättesaadavuse kaasajastamist ja kliendikeskset lähenemist. See suund peab jõuliselt jätkuma, sest teha on veel piisavalt ja ilmselt see töö ei lõppe kunagi,» lisas ta. 

Holsti sõnul saab sotsiaalkindlustusamet koos sotsiaalministeeriumiga kui riikliku pensionipoliitika haldajaga võtta rohkem initsiatiivi pensioniteadlikkuse parandamiseks, sealhulgas saame riigina luua inimese jaoks personaalse ja tervikliku pensionivaate.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul on sotsiaalkindlustusametis  Egon Veermäe juhtimisel toimunud viimastel aastatel märkimisväärne areng, amet on muutunud pensioni ja perehüvitiste kassast kaasaegseks teenusdisainile rõhku panevaks klienditeeninduse pakkujaks. «Olulist rõhku on pandud kliendimugavust toetavatele tehnoloogilistele arendustele ning ametis väärtustatakse koostööd ja partnerlust ning tegevuste planeerimise aluseks on teaduspõhised lähenemised,» ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

«Uus peadirektor võtab üle hästi toimiva, kuid suurte väljakutsetega ameti. Ees ootavad muudatused erakorralise pensionitõusu ja perehüvitiste seaduse muudatuste rakendamisel, samuti erivajadustega laste ja täisealiste abistamise ning teenuste korralduse kaasajastamisel,» lausus Riisalo. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles