Emajõelinna kergejõustiklased liiguvad tõusvas joones

Lenel Karu
Copy
Eesti talvistel meistrivõistlustel kergejõustikus tuli 60 meetri tõkkejooksus meistriks Diana Suumann (vasakul, nr 101), tema suurim konkurent oli Kreete Verlin (nr 61).
Eesti talvistel meistrivõistlustel kergejõustikus tuli 60 meetri tõkkejooksus meistriks Diana Suumann (vasakul, nr 101), tema suurim konkurent oli Kreete Verlin (nr 61). Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel peeti Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti täiskasvanute meistrivõistlusi, kust häid tulemusi ja uusi isiklikke rekordeid hankis mitu Tartu juurtega sportlast.

Laupäeval tegi teistele silmad ette 20-aastane sprinter Karoli Käärt (TÜASK), kes tuli naiste 60 meetri jooksus meistriks ja püstitas isikliku rekordi ajaga 7.44. Euroopa meistrivõistluste normatiiv, mille poole Käärt pürgib, on 7.40. Teise hea tulemuse saavutas Käärt naiste 200 meetri jooksus, kus jäi ajaga 24.82 kolmandaks.

EM silme ees

«Jäin 60 meetriga väga rahule, olengi pannud rohkem sellele rõhku. 200 meetrit sel hooajal olen jooksnud varem ka ajaga 24.80,» ütles Käärt. Ta sihib peamise eesmärgina U23 Euroopa meistrivõistluste saja meetri normatiivi, mille aeg peab olema 11.80. Käärt on parima aja jooksnud siiani 11.87.

Pühapäeval näitas 60 meetri tõkkejooksus kõrget taset 28-aastane Diana Suumann (TÜASK), kes pääses lisajooksust ajaga 8.22 finaali ning tuli seejärel meistriks veel parema sooritusega 8.20. Temagi valmistub Euroopa meistrivõistlusteks ning tõdes, et tihedas konkurentsis käib pinge asja juurde. Suumanni järel teise koha sai SK Fortise jooksja Kreete Verlin.

Iga minu väikseimgi eksimus maksab kohe kätte nii ajas kui kohas, siin ei halastata, ütles Diana Suumann.

«Enda kohta saan öelda, et tulen päris hästi toime, sest kogu aeg ju kuskil kuklas tiksub, et Kreete on kõrval ja iga minu väikseimgi eksimus maksab kohe kätte nii ajas kui kohas, siin ei halastata,» ütles Suumann Postimehe sporditoimetusele pärast võistlust.

75. meistritiitel

Suurepärase tulemusega võis nädalavahetuse õnnestunuks lugeda 37-aastane Jekaterina Patjuk (TÜASK), kes tegi 3000 meetri jooksus parima aja 9.39.92 ning eri distantsidelt kokku oli see tal 75. Eesti meistritiitel. Patjuk pürgib oma põhialal ehk maratoni- distantsil tänavu Tokyo olümpiamängude poole.

«Võite on nii palju kogunenud, et lihtsalt ei jõua enam kokku lugeda. Lühemad distantsid annavad maratoonarile kiirust, aprillis toimub Saksamaal üks maraton, kus tahaks olümpianormile lähemale saada,» rääkis Patjuk Postimehe sporditoimetusele.

Eesti meistrivõistlustel sai selgeks ka sise-EMi koondise nimekiri, millesse soovib Diana Suumanni kõrvale pääseda veel Karoli Käärt. Ta pole vastavat normi täitnud, kuid alaliidul on võimalik taotleda ka wild card’i ehk vabapääset, mille puhul peab sportlane olema nõus ise lähetuskulud kandma. Otsus, kas Käärt ​pääseb võistlema, sõltub nüüd Euroopa kergejõustikuliidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles