Viies ÜRO keskkonnaassamblee toimub eestlase kaasjuhtimisel

Copy
ÜRO peasekretär Antonio Guterres virtuaalsel keskkonnaassambleel.
ÜRO peasekretär Antonio Guterres virtuaalsel keskkonnaassambleel. Foto: Xie E via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Esmaspäeval alanud viies ÜRO keskkonnaassamblee keskendub üleüldise globaalse looduskeskkonna parandamisele. Seekordne assamblee toimub küll Norra juhtimisel, kuid asepresidendi roll on eestlase käes.

Assamblee asepresident ja keskkonnaministeeriumi nõunik Ado Lõhmus ütles, et Covid-19 pandeemia ajal toimuv virtuaalne keskkonnaassamblee sessioon annab võimaluse riikidel fookusesse seada digi- ja rohepöörde kasulikkust kestliku arengu edendamisel. «Eesti toetab ÜRO keskkonnaprogrammi püüdlusi ÜRO riikide digipöörde võimekuse kasvatamisel,» sõnas Lõhmus. 

Digitaalsete lahenduste tähtsust rõhutas oma videopöördumises ka keskkonnaminister Tõnis Mölder. «Just see on võti, kuidas pandeemiajärgselt taas jalgele tõusta. Samuti on oluline väärtustada looduspõhiseid lahendusi, mille ülevõtmine meie igapäevaellu aitaks oluliselt kaasa bioloogilise mitmekesisuse säilimisele, inimeste heaolule ja kliimamuutuste leevendamisele,» märkis Mölder. 

ÜRO keskkonnaassamblee on lisaks ÜRO peaassambleele kõigi 193 liikmesriigi universaalse osalusega ülemaailmne organisatsioon, mille raames keskkonnaministrid kogunevad, et otsustada keskkonnavaldkonna prioriteetide ja arengusuundade üle. 

ÜRO on kuulutanud algava kümnendi ökosüsteemide taastamise kümnendiks ning tänavune assamblee just sellele ka tugineb.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles