Anna-Kaisa Oidermaa: sellised märkamised panevad veel rohkem pingutama

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaasi.ee juht Anna-Kaisa Oidermaa.
Peaasi.ee juht Anna-Kaisa Oidermaa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna presidendilt Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi saanud Peaasi.ee tegevjuht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa pälvis tunnustuse selle eest, et ta töötab igapäevaselt vaimse tervise tähtsustamise nimel. 

Oidermaa tõdes Postimehele, et teenetemärk oli tema jaoks väga suur tunnustus: «Sellised märkamised, need panevad veel rohkem pingutama. Need näitavad, et suund on olnud enamvähem õige ja tuleb sama hooga edasi tegutseda».

Kliinilise psühholoogi sõnul on ta argipäev väga mitmekesine. «Kuna meil Peaasjas on võimalus teha hästi palju eirnevaid asju, siis on palju vaheldust: küll on kohtumisi noorte klientidega; nõustamised; nuputamised, kuidas inimesi toetada; mõni koolitus sinna vahele; avaliku teavitusega tegelemised, mis nõuavad ka palju loovat mõtlemist ja kiiret probleemilahendust; siis muidugi kriisiajal sekka ka oma perega koosolemist ja lapsega kullimängimist,» selgitas ta.

«Ega ju ei ole füüsiliselt katsutavad asjad, mis praegu kõige tähtsamad on. Mulle ja kõikidele teistele on oluline see, et märkaksime üksteist. Selle märgi sümboolne tähendus on oluliselt tähtsam. Nagunii seda peole minnes rinda panna ei saa, niisiis, väga kurb ei ole, et ma seda kohe kodus imetleda ei saa,» naljatles Oidermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles