Kuidas nutilapsed arvutist kätte saab? Mängud, mida lapsed päriselt mängida tahavad

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Dixitis on laste sõnul rohkem erinevaid kaarte kui üheski teises mängus ja sa ei tea kunagi ette, mis juhtub. ​«​Ebatavaline mäng. Mitte nüri võidujooks või ahnitsemine, nagu enamik mänge.»
Dixitis on laste sõnul rohkem erinevaid kaarte kui üheski teises mängus ja sa ei tea kunagi ette, mis juhtub. ​«​Ebatavaline mäng. Mitte nüri võidujooks või ahnitsemine, nagu enamik mänge.» Foto: Kristina Herodes

Koolivaheaeg jätkub koduõppega. Mis need lapsed kodus teevad? Sulavad ekraanidega ühte? Leidub ka muid võimalusi. Mängimine võib olla midagi märksa tervislikumat ning arendavamat kui ekraani ees puldi klõbistamine.

Mäng on tõsine asi. See pole ajaviide, oh ei! Nii nüri mängu, mis ainult su aega surnuks lööb, ei viitsi ükski tillukene tulevikuinimene mängida. Kuid oluline on ka mängimise kui protsessi väärtustamine peres – kui vanemad kaasa mängivad, on mõte kohe maha müüdud ja pere liitev aeg nagu maast leitud.

Lapsi köidavad mängud, milles saavad kokku loomingulisus, ettearvamatus, huumor, meeskonnatöö ning vabadus ise mängu kulgu suunata. Selle loo sünnis on jäme ots laste käes vanuses 7–14. Lasin ekspertidel välja valida parimad mängud, mida nad päriselt mängida viitsivad. Ja lausa sedavõrd suure hasardiga, et lauamänge arvutimängudele eelistavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles