Isamaa tahab Tallinna volikokku korruptsioonivastast erikomisjoni

Postimees
Copy
Tallinna linnavolikogu. Taavi Aasa umbusaldamine.
Tallinna linnavolikogu. Taavi Aasa umbusaldamine. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neljapäevasel Tallinna linnavolikogu istungil teeb Isamaa fraktsioon ettepaneku moodustada erikomisjon, mille ülesanne on vähendada ja tõkestada korruptsiooniriske Tallinnas.

Tallinna linnajuhtimise ja Porto Francoga seoses on taaskord üleval korruptsioonikahtlus, mis viitab süsteemsele veale linnajuhtimises ning suurele korruptsiooniriskile. Kaasaegne pealinn ei saa endale lubada kõrget korruptsiooniohtu ning pidevaid korruptsioonikahtlustusi - aeg on uurida välja kitsaskohad ning lõpetada korruptsioon Tallinnas lõplikult, kajastab ettepaneku seletuskiri.

«Tänasel Tallinna linnavolikogu istungil tutvustame volikogule ettepanekut moodustada korruptsioonivastane erikomisjon, mille tööks oleks välja selgitada Tallinnas esinevad korruptsiooniriskid, teha ettepanekuid vastavate riskide maandamiseks kuni nullini, algatada vajalikke linnavolikogu määruseid ja otsuseid, kontrollida nende täitmist ning teha muid vajalikke toiminguid,» ütles Tallinna linnavolikogu aseesimees ja Isamaa fraktsiooni juht Mart Luik.

«Vaja on detailset ülevaadet, miks Tallinn ei ole suutnud korruptsioonivastase strateegia raportis toodud ennetusmeetmeid linnas rakendada ning muudel viisidel korruptsiooni välja juurida. Pärast riskide kaardistamist tuleb ilmnevad probleemkohad lahendada. Normaalne linnajuhtimine toimub korruptsioonivabalt,» lisas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles