Tallinna linnatransport lisab bussidesse desojaamu

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
allinna linnaliinibuss.
allinna linnaliinibuss. Foto: Mihkel Maripuu

COVID-19 viiruse laiema leviku piiramiseks kutsub Tallinna Linnatransport (TLT) reisijaid üles vastutustundlikkusele – maski kandmine ühissõidukis peab olema norm. Omalt poolt lubab linna transpordiamet jätkata bussidesse desojaamade paigaldamist.

«TLT eesmärk on jätkata COVID-19 viiruse leviku tõkestamist ühistranspordis – selleks oleme pilootprojekti raames paigaldanud mitmetesse sõidukitesse desinfitseerimisvahendid,» sõnas TLT juhatuse liige Otto Popel.

Ta lisas, et TLT on paigaldanud populaarsematel liinidel sõitvatesse sõidukitesse ka desinfitseerimisjaamad, et reisijad saaksid sõidukisse sisenedes käsi desinfitseerida ning seeläbi ohutust suurendada.  «Tänaseks on bussides juba kasutamiseks kokku 16 desojaama ning peagi lisandub veel 7 ehk märtsi alguses on neid kokku 23.

«Kõiki busse, tramme ja trolle puhastatakse vähemalt kolm korda ööpäevas. Tuginedes Terviseameti soovitusele, kasutame kõige uudsemat lahendust – Tersano (SAO)-, mis võimaldab lihtsat, ohutumat ja säästlikumat viisi kõikide kõvade pindade igapäevaseks puhastamiseks. Desinfitseerimine toimub lõppjaamades, kus kasutatakse osoneeritud vett, mis hoiab pinnad pisikuvabadena,» selgitas Popel.

Ettevõtte sõnul töötab puhta ja ohutu ühistranspordi nimel 67 TLT töötajat, et liinidel olevad sõidukid oleksid desinfitseeritud ja puhtad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles