Suur vaktsineerimisfiasko maksab elusid (42)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
24. veebruari seisuga oli Iisraelis iga saja elaniku kohta süstitud 90,21 vaktsiinidoosi, Ühendemiraatides 58,25, Suurbritannias 27,86 ja Serbias 19,75. Eestis 7,28 ja Ukrainas vähem kui 0.01. 
24. veebruari seisuga oli Iisraelis iga saja elaniku kohta süstitud 90,21 vaktsiinidoosi, Ühendemiraatides 58,25, Suurbritannias 27,86 ja Serbias 19,75. Eestis 7,28 ja Ukrainas vähem kui 0.01. Foto: Illustatsioon Taavi Kristjuhan
  • Riik tahab vaktsineerimise eest maksta perearstidele vaid 5,30 eurot.
  • Perearstide hinnangul ei teki kõigile soovijaile vaktsiinivõimalust enne suve.
  • Ühekordsed doosid võimaldaks uuringu järgi paljusid haiglast säästa.

Eesti olukord pole kiita. Viimastel päevadel on koroonaviirusega nakatunuid leitud juba üle tuhande. Testide positiivsusprotsent aina kasvab ja kasvab ka haiglaravi vajavate inimeste arv. Intensiivravil olijate arv pole väga suur, kuid maja selgelt põleb; suitsu tõuseb ja leegid praksuvad. Kauaoodatud tuletõrjeautod on jõudnud kohale aga hilja ja pooltühjade vaktsiinipaakidega ning arvestatav osa sellestki vähesest koroonavaktsiinist, mis Eestisse saabunud, on leekidele heitmise asemel kantud piltlikult öeldes kuuri luku taha. Niimoodi tuld ei kustuta.

«Kui me annaks võimalikult paljudele riskirühmas esimese doosi, siis minu meelest oleks see täiesti mõistlik riski võtmine.»

Martin Kadai

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles