IMEARMAS VIDEO Nädalavanused kitsetalled Andri-Peedo talus (2)

Copy
Andri-Peedo talu nädalavanused kitsetalled.
Andri-Peedo talu nädalavanused kitsetalled. Foto: Margus Ansu

Tosin aastat tagasi otsustasid kaks kõrgkooli lõpetanud linnanoort päeva pealt, et lähevad elama maale. Ja veel kuhu – Tallinnast teise Eestimaa otsa. Nüüd on nad sinna rajanud mitte ainult Baltimaade, vaid ilmselt kogu Põhja-Euroopa moodsaima kitsefarmi.

Sellest pidi tulema elutähtis leping. Suurim, mille noored talupidajad Linda Pajo ja Kermo Rannamäe, kahe väikse poja vanemad, on kunagi Eestimaa kagunurgast kellegagi sõlminud.

Ja mõelda vaid, kellega – Eesti majanduse ühe lipulaeva, Tallinkiga.

Leping tuligi. Sai Misso külje alt Andri-Peedo talust õhus leviva interneti kaudu allkirjastatud. See on Tallinnast vaadates nii kauge kant, diagonaalis läbi kogu Eesti, et kaabel sinna ei ulatugi. Selle paigaldamine, olgugi Missost linnulennult kõigest kilomeetri jagu, nõuaks kümneid tuhandeid eurosid.

Aga kust on noortel ettevõtjatel selline raha võtta, kui ainuüksi kitsefarmi rajamine neli aastat tagasi koos kõigi seadmete ja tehnikaga läks maksma kaks miljonit eurot? Tõsi, kolmandiku sellest andis toetusena PRIA, ülejäänu tuli laenata Maaelu Edendamise SA-lt ja pangalt.

Kuid pank ei kibelenud neile sugugi laenama. Saatis asja kaema kaks verisulis analüütikut, kes küsisid muu seas võrdlevaid andmeid teiste samasuguste farmide kohta Eestis.

Polnud Pajol (34) ja Rannamäel (33) noid andmeid kusagilt võtta, sest... Eestis ühtegi samasugust farmi, nagu nemad ehitada tahtsid, ei ole. Ei ole isegi Lätis ja Leedus.

Nende plaan oli rajada

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles