Ansip: DASAde loomine on moraalne kohustus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on demokraatia arendamise sihtasutuste (DASAde) loomine poliitilise moraali küsimus, sest aastate eest aitasid teiste riikide sarnased sihtasutused ka Eestit.

«See on poliitilise moraali küsimus - kas me käitume nii, et kui keegi abi pakub siis võtame vastu, aga kui oleme ise võimelised abistama, siis ütleme, et oleme vaesed või mitte piisavalt targad?» küsis Ansip Vikerraadio saates «Reporteritund».

Ansipi sõnul näevad paljud, et arenevatele riikidele võiks tuge pakkuda välisministeerium, aga parem teadmistebaas on selleks hoopis sõsarerakondadel. Ansip tõi näite, et Eesti parteid on saanud palju abi Saksamaa ja Rootsi fondidest.

Seetõttu pole Ansipi sõnul sobimatu, et DASAdele eraldatakse raha olukorras, kus raha napib õpetajate palkadeks ja üliõpilaste toetusteks.

Eelnõu kohaselt on DASA eraõiguslik juriidiline isik, mida saab asutada ainult erakond ning mille tegevus on lubatud nii Eestis kui ka välisriikides.

DASA tegevusteks on maailmavaatelise kodanikuhariduse edendamine, demokraatia arendamise ja poliitikaalaste uuringute ning erakonnaliikumise ajaloo uuringute teostamine ning maailmavaate või erakonnaga seotud ajaloo jäädvustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles