Nii see algas: aastaga esimesest nakatunust 1500ni päevas (16)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti esimest koroonapatsienti hoiti haiglas isolatsioonis igaks juhuks, sest viiruse kohta oli vähe teada.
Eesti esimest koroonapatsienti hoiti haiglas isolatsioonis igaks juhuks, sest viiruse kohta oli vähe teada. Foto: Artur Kuus

Iga uus algav päev lööb eilsete koroonarekordite nina ees ukse pauguga kinni. Prognooside järgi ootab peatselt ees 1500 nakatunut päevas. Aasta tagasi oleksid sellised arvud tundunud ulmelisena. Täna täpselt aasta tagasi tuvastati Eesti esimene koroonapositiivne.

«Küll aga pean ära ütlema kohe, et Eestis eileõhtuse seisuga on leitud esimene nakatunu. Tegemist on Eesti alalise elanikuga, kuid mitte kodanikuga, kes saabus Eestisse kolmapäeva õhtul,» ütles aasta tagasi täna hommikul kell seitse sotsiaalminister Tanel Kiik «Terevisioonis». Pärast seda tekkis küsimusi veel: kui paljudega on ta kokku puutunud? Kuidas ta Eestisse saabus? Kas tal on koroonasümptomid? Köhis ta kellelegi näkku?

Terviseameti toonane kommunikatsioonijuht Simmo Saar rääkis Postimehele, et kogu lugu algas ametile 26. veebruari õhtul, kui nendeni jõudis info bussiga saabunud haigestunud välismaalase kohta. «Sisetunne ütles, et sealt võib tulla esimene positiivne proov,» meenutas Saar.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles