Arktika kuu tõi kokku Eesti teadlased, ettevõtjad ja polaarhuvilised

Copy
Arktika ikoon
Arktika ikoon Foto: Arktika Nõukogu

Pühapäeval, 28. veebruaril lõppeb välisministeeriumi koordineeritud Arktika kuu, mille eesmärk on Eesti Arktika Nõukogu vaatlejaks kandideerimise raames juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja olukorrale Arktikas.

Välisministeeriumi asekantsler Märt Volmeri sõnul oli Arktika kuu edukas, sest tõi  üritustel kokku Arktikaga seotud inimesed – teadlased, spetsialistid, ametnikud – Eestis ja välismaal, et juhtida tähelepanu Arktika kasvavale tähtsusele ja temaatika mitmekesisusele.

«Arktika kuu jooksul toimusid arutelud nii riigikogus, Polaarklubis koos teadlaste ja ettevõtjatega kui ka rahvusvahelisel tasandil. Kõigi eesmärk oli üks – tutvustada avalikkusele olulisi Arktikaga seotud teemasid ning anda sõna Eesti teadlastele, kes aktiivselt just Arktikat uurivad ja sealsetele probleemidele lahendusi otsivad. Ühtlasi osales välisminister esmakordselt rahvusvaheliselt tunnustatud Arctic Frontiersi konverentsil ning tutvustas Eesti teadlaste ja ettevõtjate ideid Arktika jaoks,» lausus Volmer. «Välisministeerium on väga tänulik kõigile partneritele, kellega ühiselt Arktika kuud tähistada saime.»

Arktika kuu lõpetab sümboolselt täna, 27. veebruaril toimuv rahvusvaheline jääkarupäev, mille eesmärk on tõsta tähelepanu alla kliimamuutuste mõju Arktika loomadele ja mida sel aastal tuleb tähistada peamiselt virtuaalselt. Huvilistel on võimalik sooritada Tallinna Loomaaia kodulehel Arktika loomade tundmise test.

27. jaanuarist 28. veebruarini esmakordselt tähistatud Arktika kuu jooksul toimunud sündmustest ja avaldatud artiklitest saab loetelu vaadata välisministeeriumi kodulehelt.

Eesti kandideerib 2021. aastal Arktika Nõukogu vaatlejariigiks, et rääkida kaasa Arktika kestliku arengu teemal rahvusvahelisel areenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles