FOTOD ⟩ Mööduja kaebas politseile populaarse baari peale (7)

Postimees
Copy

Postimehe lugeja saatis fotod kella 18.20 paiku, kus Tallinnas asuva Sveta baari ees on kogunenud hulk inimesi ning keegi 2+2-reeglist lugu ei pea. 

«Politseile on tõepoolest laekunud info selles piirkonnas pidutseva seltskonna kohta. Kohale tulles kontrollisid politseiametnikud asutuses koroonaviirusest tingitud reeglite täitmist,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Pavel Prokopenko Postimehele. 

Küsimusele, kas inimesed täitsid koroonameetmeid, vastas Prokopenko, et 50 protsendi täituvuse piirang oli asutusel täidetud ning hoones kandis suurem osa külastajaid maski.

«Paraku ei täitnud külastajad hajutatavuse nõuet õues viibides. Politseiametnikud selgitasid, et nakatumise oht ei kao õues viibides iseenesest ning ennekõike enda tervise huvides tuleb piirangutest siiski kinni pidada,» selgitas ta. Lisaks võttis politsei ühendust asutuse vastutava isikuga ning selgitas reeglite täitmise vajalikkust.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et kuigi meelelahutusasutuse sees peeti hajutatuse ja maskikandmise reeglitest üldjoontes kinni, kadus värskes õhus ohutunne sootuks. Kuigi õues on viiruse levik tagasihoidlikum, saab see kanduda vaid inimeselt inimesele ja seetõttu on hulgakesi kogunemisel siiski oht nakatuda,» ütles terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas.

Ta lisas, et inimlikult on arusaadav, et inimesed enne ohutusreeglite rangemaks muutumist pidutseda soovisid, kuid kõike saanuks teha ka mõistlikult, hoides distantsi.

«Selline «viimane pidu» võib minna kalliks maksma, sest valitsus ei karmistanud reegleid kellegi kiusamiseks, vaid koroonaviiruse epideemilise leviku tõttu,» nentis Kaas, lisades, et Tallinnas ja Harjumaal on oht nakatuda ülikõrge ning viirus levib jõudsalt ka noorte seas, kes võivad viiruse perekondadesse edasi kanda.

Terviseamet kutsub kõiki üles vältima ebavajalikke kontakte ning lükkama pidutsemised tulevikku, kus viiruse levik on saadud kontrolli alla.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6222 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1201 ehk 19,3 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 747 inimesel. 567 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 988,88 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 15,4 protsenti.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles