Protsess jätkub ⟩ Politsei kaebab Aivar Mäe ahistamistrahvi tühistamise edasi (7)

Andres Einmann
Copy
Aivar Mäe Harju maakohtus.
Aivar Mäe Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet otsustas kaevata edasi Harju maakohtu otsuse, millega tühistati rahvusooper Estonia endisele juhile Aivar Mäele seksuaalse ahistamise eest määratud 400-eurone väärteotrahv.

«Jah, kaebame Harju maakohtu otsuse edasi riigikohtusse,» ütles Tallinna Kesklinna jaoskonna menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko.

Kui kriminaalasjade puhul saab maakohtu otsuse kaevata edasi ringkonnakohtusse, siis väärteoasjade puhul on võimalus esitada maakohtu otsuse peale kassatsioonkaebus otse riigikohtule.

Harju maakohus tühistas 17. veebruaril Aivar Mäele määratud trahvi, kuna leidis, et Mäe käitumises puudub objektiivne koosseis. Kohus ei tuvastanud, et Mäe teod oleksid olnud kannatanu tahte vastased ja tema käitumise tagajärjeks oleks olnud kannatanu inimväärikuse alandamine.

Rahvusooper Estonia mitu naistöötajat tuli juuni lõpus välja avaldusega, et Estonia juht Aivar Mäe on neid alandanud ja seksuaalselt ahistanud. Augusti lõpus esitas Mäe tagasiastumisavalduse, mille rahvusooperi nõukogu rahuldas.

Aivar Mäe töötab praegu Harjumaale Viimsisse rajatava kultuurikeskuse Artium projektijuhina.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles