Kohalik vaade Fašismi mantlipärijad täidavad Itaalias üksi opositsiooni rolli

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Jaanuaris lahvatanud valitsuskriisi ajal nõudsid Itaalia Vendade noorteühenduse liikmed Roomas uute valimiste väljakuulutamist. 
Jaanuaris lahvatanud valitsuskriisi ajal nõudsid Itaalia Vendade noorteühenduse liikmed Roomas uute valimiste väljakuulutamist. Foto: Mauro Scrobogna/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Itaalia parlamendis on järsku toimunud kummaline jagunemine: ühes leeris on erakond Itaalia Vennad – fašistliku Itaalia Sotsiaalse Liikumise ja sellest vaid pisut mõõdukama Rahvusliku Alliansi mantlipärija – ning teises kõik ülejäänud parteid.

Nii on Mario Draghi juhitava uue valitsuse seljataga korraga konservatiivid, liberaalid, suveräänid, sotsialistid, Euroopa-meelsed, kristlikud demokraadid, keskkonnakaitsjad, radikaalid, piirkondlike õiguste eest seisjad ja ka populistid, või vähemalt nende riismed, sest viimase ridades on ka dissidente. Populistlik Viie Tähe Liikumine (M5S) on seejuures osa endise Euroopa Keskpanga juhi veetavast koalitsioonist.

Kogu see Draghi ametisse aidanud ideoloogiline konglomeraat, kes nii mõneski küsimuses on vastandlikul seisukohal, peab leidma üksmeele seadustes, mis puudutavad näiteks sisserännet, pensione, makse, kodanikupalka, justiitsreformi…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles