Koolides inimrööve korraldavad bandiidid survestavad Nigeeria võime

Postimees
Copy
Jangebes röövitud tüdrukud saadeti vabanemise järel meditsiinilisse kontrolli. 
Jangebes röövitud tüdrukud saadeti vabanemise järel meditsiinilisse kontrolli. Foto: Sunday Alamba/AP/Scanpix

Nigeerias vabastati eile varahommikul 279 tüdrukut, kelle reedel röövisid ööpimeduse varjus relvastatud kurjategijad riigi loodeosas Jangebes asuvast internaatkoolist.

Alguses arvati, et bandiitide ohvriks langes 317 tüdrukut, kuid Zamfara osariigi võimude eilse teate järgi rööviti 279 last. Osariigi valitsuse pressiesindaja Sulaiman Tanau Anka selgitas Reutersile, et osa tüdrukuid suutis rünnaku ajal põõsastesse varjuda ja seeläbi vältida kurjategijate kätte langemist.

Suurem osa röövitud lastest pääses vigastusteta. Mõni oli paljajalu maastikul liikudes jalgu vigastanud. «Nad (röövijad – toim) kandsid haigeid, kes liikuda ei saanud. Me kõndisime kivide ja okastaimede peal,» rääkis Reutersile 15-aastane Farida Lawali.

Pääsenu Hafsat Anka ütles Nigeeria ajalehele Daily Times, et röövijad ähvardasid tüdrukud tappa, küpsetada ja ära süüa, kui nad halvasti käituvad. Laste hirmutamiseks olla sõjaväevormi kandnud noored kurjategijad õhku tulistanud. «Meid pandi laia ja väljaheiteid täis kraavi, kus me magama pidime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles