CareMate‘i looja Marion Teder: meie teenuste hulgas on ka see, et ollakse lihtsalt seltsiks

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Hooldaja Piret kliendi juures. CareMate'i reeglite järgi hooldajate perekonnanimesid ei avaldata. 
Hooldaja Piret kliendi juures. CareMate'i reeglite järgi hooldajate perekonnanimesid ei avaldata. Foto: CareMate

Sotsiaaltöö- ja ettevõtlusharidusega Marion Teder on isiklikule elukogemusele tuginedes üles ehitanud teenusettevõtte CareMate. See on digiplatvorm, kust leiab abi ja oskusi neile, kes vajavad ­kodu- või isikuhooldusteenuseid ja mis teenindab praegu peaaegu 300 perekonda. Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon kuulutas Marion Tederi (pildil) ­mullu aasta nooreks naisettevõtjaks.

Milline on CareMate’i tekkelugu?

Mu enda pere kogemusel on selles suur roll. 11. eluaastast olin olukorras, kus pidin hea ­seisma puuetega ema ja venna eest. Läksin Tartu Ülikooli õppima sotsiaaltööd ja sotsiaalpoliitikat. Mind huvitas, mil moel sotsiaaltöö asjus toimivad nii sotsiaalministeerium kui ka kohalikud omavalitused. Kümne aasta eest lõpetasin õpingud Tartus, aga jätkan valdkonna uurimist ja avastamist tänaseni.

Ma tean, kui oluline on seista selle eest, et kõigil oleksid võrdsed võimalused teha karjääri ja olla õnnelikus peresuhtes – nagu öeldud, enda kogemusest. Ma arvan, et ei liialda, kui ütlen, et eriti puudutab see just naisi, kes neil puhkudel, kui lähedased vajavad hoolt, kas kõrge ea või kehva tervise tõttu, on eriti koormatud. Tänapäeval ei taha ei mehed ega naised end ohverdada, et olla näiteks oma vanemate igapäevane hooldaja. See on väga raske ülesanne. See nõuab oskusi ja teadmisi. Siin ka vastus, miks see ettevõte sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles