FOTOD ⟩ Maskivastaseid kogunes Ülemiste keskuse ette vaid üks (8)

Alexandra Saarniit
Copy

Teisipäeval tegi Facebooki kasutaja Dmitri ühismeedias üleskutse siseneda neljapäeval kell 18 maskideta Ülemiste keskusesse, et näidata oma meelsust piirangute vastu, kuid üritus kukkus vähese huvi tõttu läbi.

«Kellele ei meeldi praegu väljamõeldud piirangud, et kaubanduskeskusse ei lase ilma suukorvita, võivad liituda väikse flashmobiga, mille eesmärk on koguda palju rahvast ilma maskita ja siseneda mingi ostukeskusse vajalikute ostude järgi,» kutsus Dmitri kaasmõtlejaid üles, lisades, et inimesed siseneksid keskusesse rahulikult ja viisakalt. 

«Mida rohkem rahvast korraga tuleb, seda parem. Põhiline asi - ilma maskita,» rõhutas mees. «Kui tekkivad mingid konfliktid - salvestada video. Muidu pärast Postimees ja Delfi keeravad kõik tagurpidi - nagu me ründasime turvamehi.»

Konflikti aga ei tekkinud. Eestvedaja Dmitri oli ainus, kes Ülemiste keskuse ees maskita oli ning oma vaadetest rääkida soovis. Kaubanduskeskusesse mees samuti siseneda ei proovinud. 

Ka politsei- ja piirivalveametil oli keskuse peauste juurde olukorda kontrollima saadetud kolm ametnikku, kellele olid abiks turvafirma G4S turvamehed. Taamal paistis veel üks patrull, kelle abi vaja ei läinudki. Vaid ühel korral tuli politseinikel vaielda vanahärraga, kellel oli nähtavasti näpus Eesti Vabariigi põhiseaduse voldik, millega ta õigust taga nõudis, kuid pärast mida ta siiski demonstratiivselt punase suusamaski pähe tõmbas ning teistele keskuse töötajatele oma ebaõiglasest olukorrast rääkima läks. 

Üks turvameestest rääkis Postimehele, et päevas tuleb tal umbes kaks korda inimestele maskikandmise kohustust meelde tuletada, kuid pigem on see erandlik. 

«No keegi ei tulnud, va meedia,» kirjutas Dmitri piirangutevastases grupis pärast läbikukkunud katset keskuses maskivabalt ringi käia. Küll aga nentis ta, et selliseid poeskäimisi tuleks teha tihedamini. «Las pabistavad, kutsuvad sõjaväe ka appi.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles