Põhjalas teeb õlut pruulmeister, mitte turundusosakond

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Põhjala õlletehases tegutsevad tõsised õllefännid. Vasakult Enn Parel, Chris Pilkington, Peeter Keek.
Põhjala õlletehases tegutsevad tõsised õllefännid. Vasakult Enn Parel, Chris Pilkington, Peeter Keek. Foto: Tairo Lutter

Sel päeval, kui Postimees külastab Põhjala pruulikoda, on just valminud neljas katsepartii uuest õllest nimega Suvila, mis peaks tulema müüki aprillis ja on nüüd lõpuks tootmisküpseks saanud. «Täna hommikul lõime lukku,» räägib Põhjala tegevjuht Enn Parel. «Meil läks mitu kuud, et seda paika saada.»

Põhjala peapruulmeister Chris Pilkington laseb Suvilat otse suurest käärmahutist ja pakub mekkida. Kerge, kuid samas maitseküllane 3,8-protsendine jook vastab tõepoolest oma nimele. Küll aga ei taha see vastata laialt levinud arusaamale, et käsitööõlu on väga kange või hingematvalt humalane. «Me teeme samuti lihtsat asja, aga me teeme paremini,» kinnitab müügijuht Peeter Keek.

Parelile tegelikult ei meeldi väljend «käsitööõlu», millega väikepruulikodade kaupa nimetatakse. Ta usub, et see kaob millalgi kasutuselt ära – on hea õlu ja on halb õlu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles