Rakett69 avas tuliuue Teadusstuudio! Ole esimene, kes teada saab, mis seal toimub

Copy
Koostööoskused on võti. Rakett69 Teadusstuudio õpetab nii lastele kui täiskasvanutele väga kasulikke oskusi elus hakkama saamiseks.
Koostööoskused on võti. Rakett69 Teadusstuudio õpetab nii lastele kui täiskasvanutele väga kasulikke oskusi elus hakkama saamiseks. Foto: Tairo Lutter

Telesaade «Rakett69» tõi teaduse inimestele veelgi lähemale. Kui seni sai põnevatele lahendustele ekraanil kaasa elada, siis nüüd saab igaüks end ise proovile panna. Selleks pandi püsti «Rakett 69» Teadusstuudiod. Arter sai asja näha veel enne, kui uksed laialt ja kõigile lahti lüüakse. Iga tarkpea tahab ometi asjadest teada saada enne kui teised – sul on see võimalus.

Neid värvilisi laudu ja suuri kutsuvaid nuppe teame me hästi. Just nende taha koonduvad «Rakett69» saate tarkpead ja annavad märku: ülesanne lahendatud! On suur vahe, kas teiste ajuragistamist kusagil diivanil pikutades pealt vaadata või ise ennast proovile panna. Raketi teadusstuudios pealtvaatajaid pole – siin saab igaühest avastaja ja leiutaja.

«Asja iva on väga lihtne,» selgitab üks idee eestvedajaid, insener ja ettevõtja Taavi Kotka. «Raketi saate ülesandeid on tänaseks kogunenud üle 200, lisaks 120 teadusülesannet Unicorn Squadilt. 'On ju raiskamine neid vaka all hoida.»

Teadus on põnev! Noored on nii elevil, et hüppavad ja kiljuvad oma katsetele kaasa elades.
Teadus on põnev! Noored on nii elevil, et hüppavad ja kiljuvad oma katsetele kaasa elades. Foto: Tairo Lutter

«Tüdrukute ja poiste lähenemine ülesandele on väga erinev,» selgitab teadusstuudiote tegevjuht Kristi Märtin. «Tüdrukud vajavad rohkem aega, et läbi mõelda, poisid hakkavad kohe tegutsema.

Teaduses on jäme ots poiste käes, kuid teadusstuudio plaanib ka tüdrukud üle ukseläve aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles