Rakvere linn jättis kõik õpilased kaheks nädalaks koduõppele (1)

Copy
Rakvere reaalgümnaasium on Lääne-Viru maakonna suurim üldhariduskool, kus õpib peaaegu 900 õpilast.
Rakvere reaalgümnaasium on Lääne-Viru maakonna suurim üldhariduskool, kus õpib peaaegu 900 õpilast. Foto: Marianne Loorents

Täna õhtul erakorralisele koosolekule kogunenud Rakvere linnavalitsus otsustas, et arvestades koroonaviiruse levikuga seotud olukorda, jäävad alates esmaspäevast Lääne-Viru maakonnakeskuse kõik munitsipaalkoolid kaheks nädalaks distantsõppele.

Linnapea Triin Varek lausus, et olukord on kriitiline, aga kuna hetkel pole riigis eriolukorda välja kuulutatud, siis ei saa ka kohalike omavalitsuste juhid just palju omalt poolt ära teha.

Rakvere linnapea Triin Varek.
Rakvere linnapea Triin Varek. Foto: Ain Liiva

«Samas ei piisa ainult jutust, et viime kontaktid nulli lähedale. Kuivõrd viiruse levik on tõusnud kõigis vanuseastmetes, siis loodame, et ka esimeste kuni neljandate klasside õpilaste distantsõppele viimine aitab peresiseseid nakatumisi vähendada. Ringi liikumist on sellel juhul siiski vähem,» rääkis Varek.

Rakvere kolmes munitsipaalkoolis - reaalgümnaasiumis, gümnaasiumis ja põhikoolis - kestab distantsõpe lähtuvalt tänasest otsusest 8.-19. märtsini. Täpsem info edastatakse õpilastele ja lapsevanematele läbi e-kooli.

Linnavalitsus arutab esmaspäevasel istungil ilmselt ka linna allasutuste töökorraldusega seonduvat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles