Reformierakond: keskpartei tahab kaotada Tallinna linnaosad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Reformierakonna arvates kardab Tallinnas korruptsiooniskandaalidesse mässitud keskpartei oktoobrikuus toimuvaid valimisi kaotada ning esitab just seetõttu riigikohtusse kaebuse valimissüsteemi muutmise kohta.

Holsmeri sõnul tuleb riigikohtule esitatavast kaebusest välja Keskerakonna plaan kaotada linnaosapõhised valimisringkonnad.

Reformierakonna teatel seisab kaebuses, et linnavolikogul puudub võimalus ilma linnaosade piire muutmata Tallinna linnas volikogu valimistel häälte võrdne kaal.

«Ühe, üle-Tallinnalise ringkonna loomisega sülitataks põliste linnaosade, nagu Nõmme, Pirita ja Kristiine elanikele, kelle häälte kaalu tahetakse oluliselt vähendada,» lausus Holsmer. «Kehtiva korra suur eelis ongi see, et kõigi kaheksa linnosa huvi on kindlasti volikogus esindatud.»

Holsmer pakkus, et järgmise sammuna kaotatakse linnaosade piirid, linnaosavalitsuste majad müüakse maha ja kogu juhtmine koondatakse Savisaare kabinetti.

«Nii jõuamegi sinna, et sotsiaaltoetuse või oma hoovis puu raiumise loa taotlemiseks tuleb Kakumäelt, Hiiult või Piritalt sõita Vabaduse väljakule,» lisas ta.

«Valimissüsteemi peensuste üle vaidlemise asemel kutsun üles Keskerakonda rääkima sisust ja ideedest, mida Tallinnas ära teha,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Remo Holsmer.

Tema sõnul on märksa olulisem leida lahendused lasteaiakohtade puudusele või sellele, kuidas rahastada Ülemiste või Haabersti ristmiku ehitust.

«Niisamuti on suurte kommunaalarvete tõusu taustal taas kord kohane rääkida eelmisest aastast kaks ja pool korda tõusnud maamaksu alandamise vajadusest,» lisas reformierakondlane.

Refmierakonna teatel kaebab linnavõim, et riigikogu poolt eelmise aasta lõpus tehtud valimisseaduse muudatus oli liiga rutakas ja peaks hakkama kehtima ülejärgmisele kooossseisule.

«Alles eelmise aasta lõpus kuulsime Savisaare juttu sellest, kuidas seadusemuudatus tuleks jõustada võimalikult kiiresti,» imestas Holsmer. «Ei mõista, mis nüüd siis järsku juhtus, et seadust ei võiks rakendada juba sellest sügisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles