Tänasest saab esitada aasta õpetaja kandidaate

Copy
Šveitsi õpetaja klassi ees koolide taasavamise järel. Foto on illustratiivne.
Šveitsi õpetaja klassi ees koolide taasavamise järel. Foto on illustratiivne. Foto: EPA/Scanpix

Haridus- ja teadusministeerium tunnustab tänavu üheksandat korda haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Aasta õpetaja konkursile saab ministeeriumi veebilehel kandidaate esitada 8. märtsist kuni 18. aprillini. 

Aasta õpetaja kümne kategooria parimatele määrab valitsus riikliku aastapreemia suurusega 10 000 eurot ning lisaks kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat suurusega 65 000 eurot. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja aasta haridusteo laureaate.

​Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on õpetajate ja teiste haridustöötajate panust viimase aasta pidevalt muutuvates oludes töötades on raske üle hinnata.

«Õpetajad on kui võlurid, kelle töö tulemusena sünnivad väiksemad ja suuremad haridusimed iga päev,» sõnas Kersna. «Möödunud aasta on nõudnud haridustöötajatelt suurt pingutust, et õppetöö saaks heal tasemel jätkuda. Olen tänulik kõigile pühendunud ja suure südamega tööd tegevatele õpetajatele ning koolimeeskondadele. Kutsun üles neid inimesi märkama ja tunnustama, sest suurepärane töö väärib esiletõstmist.»

Kandidaate saab 18. aprillini esitada kokku kolmeteistkümnes kategoorias. Seejärel alustavad parimate väljaselgitamiseks esmalt tööd piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon.

Augustis koguneb riiklik hariduspreemiate komisjon, mille liikmed teevad lõppvaliku riiklikule tasandile esitatud kandidaatide seast. Komisjoni kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad ning eelmistel aastatel tunnustatud haridustöötajad.

Auhinnad antakse üle 2. oktoobril Ugala teatris toimuval aasta õpetaja galal «Eestimaa õpib ja tänab», millest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Kategooriad:

1. aasta lasteaiaõpetaja

2. aasta klassiõpetaja

3. aasta klassijuhataja

4. aasta põhikooli aineõpetaja

5. aasta gümnaasiumiõpetaja

6. aasta kutseõpetaja

7. aasta tugispetsialist

8. aasta huvialaõpetaja

9. aasta õppejõud

10. aasta õppeasutuse juht

11. aasta hariduse sõber

12. aasta haridustegu

13. haridustöötaja elutööpreemia (kuni kolm)

Aasta kooli kategoorias algab kandidaatide esitamine, kui koolimajad on taas kõikidele õpilastele õppetööks avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles