ülevaade Süüdistused rassismis määrivad Briti kuningakoja mainet (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Kokku vestlesid prints Harry ja hertsoginna Meghan Oprah Winfreyga kolm tundi ja 20 minutit, millest jõudis üleeile eetrisse umbes kolmandik. 
Kokku vestlesid prints Harry ja hertsoginna Meghan Oprah Winfreyga kolm tundi ja 20 minutit, millest jõudis üleeile eetrisse umbes kolmandik. Foto: Joe Pugliese/Harpo Productions/Reuters/Scanpix

Prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle’i paljastus, et kuningaperes tunti muret nende poja võimaliku tumeda nahavärvi pärast, tõi kaasa avaliku hukkamõistu Buckinghami palee suhtes, samas kui rojalistid süüdistavad Sussexi hertsogipaari katses kahjustada kuningannat ja Suurbritanniat.

«Neil kuudel, mil ma olin rase… käis meil tandemis vestlus selle üle, et talle ei tagata julgeolekut, talle ei anta tiitlit ning samuti mure ja vestlused selle üle, kui tume on tema nahk, kui ta sünnib,» meenutas poja Archie ilmaletulekule eelnenud aega hertsoginna Meghan kahetunnises intervjuus Oprah Winfreyle, mis läks telekanali CBS eetrisse USA aja järgi üleeile õhtul. «Seda edastas mulle Harry, need olid vestlused, mida pere pidas temaga.»

Ei Harry ega Meghan öelnud, kes kuningakojas tõstatas küsimuse nende poja võimalikust tumedast nahavärvist. Meghani ema on mustanahaline ja isa valgenahaline.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles