Terviseamet otsib haiglatesse appi arstitudengeid (3)

BNS
Copy
Arstitudengid. Foto on illustreeriv.
Arstitudengid. Foto on illustreeriv. Foto: Jaanika Kilgi

Terviseamet pöördus haiglate tööjõukriisi tõttu tervishoiukõrgkoolide ja Tartu ülikooli poole palvega leida võimalusi võimalikult palju meditsiinitudengeid haiglatesse appi saata, edastas esmaspäeval ETV  uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Kõrgkoolid tõdevad, et ressurss on piiratud, sest suurem osa erialase oskusega tudengitest juba on haiglates tööl.

Tervishoiukõrgkoolide õdede ja hooldustöötajate eriala tudengid on haiglatesse järjest appi läinud juba terve aasta vältel. Kui algselt vaid vabatahtlikkuse alusel, siis nüüd asuvad tudengid üha enam lepinguga tööle.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ulla Preedeni sõnul oli nende 1300 õppuri seas täiesti vaba tööjõuressurssi vähe juba sügisel.

«80 protsenti õppuritest kinnitas, et nad juba, kas töötavad kuskil või on hõivatud kuskil. Mis tähendab, et see hulk, kes tõesti saakski startida kohe, ei ole tegelikult nii suur,» sõnas Preeden.

Ka Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis pole eriti palju erialase oskusega tudengeid, kes juba poleks kuskil rakkes. Kui juba kooli kõrvalt tööle asunud tudengit kõrgkool koroonaosakonda appi suunata ei saa, siis praktikaaegu ja kohti saab ümber tõsta küll. Tallinna tervishoiukõrgkool näebki seda võimaliku variandina, sest nende pea tuhandest õe üliõpilasest üle poole teeb just praegu eri kohtades praktikat.

Tartu Ülikooli arstitudengite viimase kursuse 130 tudengit on samuti juba haiglates, osa ka koroonaosakondades, praktikal. Nüüd leevendab ülikool reegleid, võimaldades haiglatel kõiki praktikante osakondade vahel tõsta, ilma et tudeng peaks muretsema praktikatingimuste täitmise pärast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles