Piirangud mõjutavad ettevõtteid palju rohkem kui eelmisel aastal (2)

Copy
Ehitus- ja remonditööd võivad uute piirangute aegu jääda venima.
Ehitus- ja remonditööd võivad uute piirangute aegu jääda venima. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval karmistuvad koroonapiirangud mõjutavad enamikku Eesti elanikke. Söögikohtade sulgemine või minek kaasamüügirežiimile tähendab küll raskusi omanikele ja töötajatele, ent ka lööki toiduainetööstusele, sest nõudlus väheneb. Kaupluste sulgemine annab muidugi hoobi nende käibele, kuid nagu ka söögikohtade tegevuse piiramine, tuleb see kasuks kullerifirmadele.

Loomulikult saavad lisahoobi need harud, mis on koroonakriisi all kõige rohkem kannatanud, näiteks turismiettevõtted. Go Groupi üks omanikke ja Eesti Turismifirmade Liidu president Tiit Pruuli ütles eile Eesti Maaülikooli korraldatud loodusturismi konverentsil, et Eesti ülikõrge nakatumisnäitaja tõttu jääb enamik suveks planeeritud turismirühmadest Eestisse saabumata.

«Kui suudame kohe kehtestada mitte ainuüksi ranged meetmed, vaid ka tõhusa kontrolli nende täitmise üle, siis on meil lootust saada oma linnadesse ja loodusradadele sügiseks välismaiseid turiste. Suve oleme kaotanud, praegu käib võitlus sügise eest,» rääkis Pruuli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles