Tulevik on helge: peagi algab õitseng!

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Lööme end lille! ​«Modern Ikebana» pole kollektsiooni nimi kogemata.
Lööme end lille! ​«Modern Ikebana» pole kollektsiooni nimi kogemata. Foto: Riina Varol

Teadlasi tuleb kuulata ja vandenõude õhutajaid vältida. Aga leidub veel üks kamp inimesi, kel võime tulevikku tunnetada. Need on moeloojad. Mingi sensitiivse seitsmenda meelega teavad nad üllatavalt täpselt, mis seisab ees.

Arter ajas juttu hinnatud moelooja Lilli Jahiloga, kes ütleb: «Inimesed on moraalselt väsinud ja ootavad puhkemist. Küll me siis alles lööme ennast lille!»

Kas igatsusest end lille lüüa tuleb ka uue kollektsiooni nimi «Modern Ikebana»?

Elu ise seadis asjad nii. Minu teed ristusid ikebana maailma sukeldunud Helen Sirbiga just ajal, mil kavandasin kollektsiooni. Tunne oli õige, sidusime lilleteema rõivastega. Tema lõi lilleseaded piltide jaoks ja idee omakorda mõjutas kollektsiooni sündi.

Näen moemajas, et koroonaaja muutused pole sugugi kõik negatiivsed. Vastupidi, varem oli fookuses see, et sa pead ju kuskile minema, silma paistma, ning naised mõtlesid riietudes rohkem teistele, kuid nüüd määrab moevalikud iga inimese sisetunne. 

Mis saab siis, kui koroona järele annab?

Ma olen kindel, et niipea kui olukord leeveneb, algab pidu. Otsitakse kõige uhkemad kleidid välja ja tähistatakse. Inimesed on kõik moraalselt nii väsinud sellest piiratud olukorrast ja ootavad puhkemist. Kui vahepeal visati juba käega, siis tuleb tagasi aeg, mil naised löövad end lille ka selleks, et lihtsalt linna minna. 

Mis värvi tuleb see igatsetud puhkemise ja vabanemise aeg?

Hele ja helge. Tundsin kavandades, et kuidagi üldse ei tahtnud midagi ärritavat ja jõulist.

Pantone trendiekspertide paika pandud nn aasta värv on kollane – puhas positiivsusesüst väsinud maailmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles