ÜLEVAADE Saksa võimuerakond pelgab uute pandeemias rikastujate ilmsiks tulekut

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Saksamaa parlamendisaadik Georg Nüßlein jaanuaris kõnepuldis kimpus näomaski ette sättimisega. Poliitik astus CSUst välja, kuna politsei kahtlustab teda korruptsioonis seoses maskitehingutega, millet ta sai teadaolevalt 600 000 eurot vahendustasu. 
Saksamaa parlamendisaadik Georg Nüßlein jaanuaris kõnepuldis kimpus näomaski ette sättimisega. Poliitik astus CSUst välja, kuna politsei kahtlustab teda korruptsioonis seoses maskitehingutega, millet ta sai teadaolevalt 600 000 eurot vahendustasu. Foto: Christoph Hardt/imago Images/future Image/scanpix

Kuigi kaks maskitehingutelt sadu tuhandeid eurosid teeninud Saksamaa valitseva Kristlik-Demokraatliku Liidu/Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CDU/CSU) parlamendisaadikut lahkus erakonnast, teeb konservatiive ärevaks kahtlus, et tervisekriisis on oma taskuid täitnud teisedki rahvaesindajad.

Esmalt lahvatas skandaal CDU/CSU parlamendifraktsiooni aseesimehe Georg Nüßleini ümber, veebruari lõpus otsis politsei seoses altkäemaksu võtmise kahtlustusega läbi tema büroo Liidupäevas ning veel hulga objekte Saksamaal ja Liechtensteinis. Meedia väitel õhutas ta mullu Saksamaa ja Baierimaa tervishoiuministeeriumi tegema tehinguid ühe kaitsemaske tarniva firmaga ning selle eest kandis ettevõte Nüßleini osalusega firma arvele 660 000 eurot.

Süüd eitav poliitik astus läinud nädalal fraktsiooni asejuhi kohalt tagasi ja teatas, et ei kandideeri sügisel uuesti parlamenti, seejärel lahkus ta ka CSUst, kuid Liidupäeva liikmeks jääb ta endiste parteikaaslaste kriitikast hoolimata edasi. ZDFi hommikuprogrammi eetris nõudis CSU juht Markus Söder, et Nüßlein lisaks ameti mahapanemisele saadud raha annetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles