Sotside arvates vajab Tallinn korruptsiooni vastu võitlemise kava

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraadid algatavad sel neljapäeval Tallinna volikogus otsuse eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks esitada 1. maiks volikogule korruptsiooni vastu võitlemise kava.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma esimehe Maimu Bergi sõnul pidas kaitsepolitsei eelmise aasta lõpus korruptsioonis kahtlustatavatena kinni mitu Põhja-Tallinna linnaosa valitsuses, Kristiine linnaosa valitsuses ja Tallinna linnakantseleis töötavat kõrget linnaametnikku, teatas partei.

«Kõnealused juhtumid näitavad, et tegemist ei pruugi olla üksikjuhtumite, vaid koordineeritud korruptiivse tegevusega linnasüsteemis, mis kahjustab oluliselt Tallinna mainet ja usaldusväärsust,» lausus Berg. «Arvestades olukorra tõsidust ja teema olulisust, on vajalik võtta kiiremas korras vastu Tallinna linna korruptsiooni vastu võitlemise tegevuskava.»

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske avaldas lootust, et linnapea Edgar Savisaar on huvitatud ausast linnajuhtimisest ja nii toetab tema juhitav linnavalitsus sotsiaaldemokraatide algatust.

«Vastasel juhul on peatsel Euroopa kultuuripealinnal oht muutuda Euroopa korruptsioonipealinnaks,» märkis Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles