Kirg ja energia: aasta ajakirjanik on Ülle Harju ja aasta noor ajakirjanik Loora-Elisabet Lomp

Raul Ranne
Copy
Aasta ajakirjanik Ülle Harju ja aasta noor ajakirjanik Loora-Elisabet Lomp.
Aasta ajakirjanik Ülle Harju ja aasta noor ajakirjanik Loora-Elisabet Lomp. Foto: Eero Vabamägi

Postimehe arvamusliidrite lõuna konverentsil kuulutati Jaan Tõnissoni ajakirjandusauhindade aasta ajakirjaniku tiitli väärikaks laureaadiks Postimehe kirglik ja järeleandmatu vaimuga reporter Ülle Harju.

Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar ütles auhinda üle andes, et Ülle Harju on küll kogenud ajakirjanik, ent just Postimehes õitsele puhkenud. «Ta on võtnud ette keskkonnateemad. Ma tean seda, et tema huvi on püsiv ja jätkuv,» rääkis ta.

Postimehe Eesti uudiste toimetuse juht Georgi Beltadze lisas tubli laureaadi iseloomustuseks, et Ülle on niivõrd kogenud ajakirjanik, et tema probleemsete teemade ülesleidmisel ja nende kajastamisel hätta ei jää. Niisamuti ei jää ta mugavuspositsiooni konfliktsete allikatega töötades. Ülle Harju ütles auhinda vastu võttes, et tema suurim ja olulisim projekt on seni olnud Postimehe metsasari. «Postimehe metsasari andis kätte väikesed võtmed, mis panid inimeste mõtte tööle ja nad lahendasid enda jaoks need küsimused, mis olid juba pikka aega õhus – miks see metsasõda nii suur on?» ütles ta.

Aasta noore ajakirjaniku auhinna võitjat välja kuulutades märkis Postimehe peatoimetaja Raudsaar, et olenemata koroonakriisist ja kodukontorist on ajakirjandus näost näkku ning inimeselt inimesele. «Vaatamata sellele on nii mõnedki meie toimetusest näidanud, kuidas asja teha pühendumusega, professionaalsusega ja tulemuslikult,» ütles ta. «Noor ajakirjanik, keda me auhindame, on seda kõike suutnud.» Auhinna võitjaks kuulutati ammendamatu energia ja kohati uskumatu töövõimega Loora-Elisabet Lomp. Uudiste toimetuse juht Beltadze osutas kolleegi kohusetundlikkusele ja lisas, et Loora – nii teda toimetuses kutsutakse – on tubli noor ajakirjanik, kes täidab kõiki talle usaldatud ülesandeid ja on peale selle agar töös uusi asju juurde õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles