Kultuur lühidalt

Kultuuritoimetus
Copy
5HORSES + Hiroaki Umeda "Intentional Particle ONLINE" FOTO: Eˉlektron
5HORSES + Hiroaki Umeda "Intentional Particle ONLINE" FOTO: Eˉlektron Foto: eˉlektron

eˉlektron edastab kaks festivali

Voogteater eˉlektron on saanud aastaseks ja avab hooaja Made in Estonia Maratoni ja Kõheda Vastasmõju festivaliga. Esimene on 20. märtsil toimuv lühivormide festival, mida saab näha platvormil elektron.live. Teine on 1.–4. aprillini peetav rahvusvaheline festival, mis toob vaatajateni lisaks etenduskunstidele ka kontserdid ja installatsioonid.

President Kersti Kaljulaid Madriidis, fotonäituse «Väljavaade — 100 aastat tänavafotograafiat Eestis» avamisel. FOTO: Mattias Tammet/vp Kantselei
President Kersti Kaljulaid Madriidis, fotonäituse «Väljavaade — 100 aastat tänavafotograafiat Eestis» avamisel. FOTO: Mattias Tammet/vp Kantselei Foto: Mattias Tammet/vp Kantselei

Eesti fotograafia näitus Madridis

8. märtsil avati Madridis fotonäitus «Väljavaade – 100 aastat tänavafotograafiat Eestis». See kujutab Eesti tänavafotograafia arengut läbi aastasaja, alates Eesti iseseisvusajast kuni tänapäevani.

Näituse kuraatorid on Airi Leon, Kristel Laur, Toomas Järvet ja Tanel Verk. Näitust saab näha Madridis kuni 4. aprillini ning aasta jooksul ka mujal Hispaanias.

ERKI Moeshow muutis tähtaega

Seoses koroonakriisist tulenevate liikumispiirangutega on muutunud ERKi Moeshow 2021 kavandite esitamise tähtaeg.

Konkursil osalejate nõuetele vastavaid ning hästi vormistatud kavandeid oodatakse kuni 15. aprilli kella 18ni.

Lavale pääsejad avalikustatakse hiljemalt 20. aprillil. ERKI Moe­show 2021 toimub 28. augustil.

Ülar Ploom FOTO:
Ülar Ploom FOTO: Foto: Peeter Langovits

Kirjanduspreemia laureaadid teada

Tallinna Ülikooli kirjanduspreemia žürii keskendus tänavu esitatud kandidaatide arvukuse tõttu algupärasele ilukirjandusele. Anti välja luule- ja proosaauhind ning eripreemia. Tänavused laureaadid on Hasso Krull («Tänapäeva askees», luuleauhind), Ülar Ploom («Armukadeduse lopergune nägu ja teisi jutte», proosaauhind) ja Kaja Kann («Tänavatüdruk», eripreemia).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles