Iisrael lubas vaktsiinide eest Pfizerile inimeste andmeid jagada (8)

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
Peaminister Benjamin Netanyahu on kasutanud vaktsineerimise verstaposte valimiskampaania osana. Nii pidi ta viie miljonenda esimese vaktsiinidoosi andmise juures kindlasti kohal olema.
Peaminister Benjamin Netanyahu on kasutanud vaktsineerimise verstaposte valimiskampaania osana. Nii pidi ta viie miljonenda esimese vaktsiinidoosi andmise juures kindlasti kohal olema. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Iisrael lõdvendas pühapäeval koroonaviiruse leviku vastu kehtestatud piiranguid, sest laialdane vaktsineerimine on vähendanud nii igapäevast nakatumist kui ka haiglaravile võetud patsientide arvu. Avati söögikohad, ürituste kohad ja hotellid ning kooli saadeti tagasi 7.–10. klassi õpilased madala nakatumistasemega piirkondades.

Iisraeli üheksamiljonilisest elanikkonnast on esimese vaktsiinisüsti saanud üle viie miljoni, teine doos on antud ligi neljale miljonile inimesele. Vaktsineeritud on ka kümneid riskigr​upis olevaid lapsi ja rasedaid naisi. Laiemat laste vaktsineerimist planeeritakse aprilli, kui Pfizeri uuringud on edukad. Valitsusele on tegu suure murekohaga, sest Iisraeli elanikkonnast moodustab alla 16-aastaste osakaal 27 protsenti ning karjaimmuunsuse taseme saavutamine ilma laste vaktsineerimiseta ei pruugi olla võimalik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles