Kodumaised pangad võtavad turul võimu (9)

Erkki Erilaid
Copy
Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul tunnetavad nad teravalt, et nende jalajälg Eesti majandusruumis üha suureneb.
Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul tunnetavad nad teravalt, et nende jalajälg Eesti majandusruumis üha suureneb. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees/

Väiksemad kodumaised pangad on vaid mõne aastaga teinud võimsa kasvu. Eriti paistab see silma laenuturul, kus kolme aastaga on kodumaiste pankade turuosa eluasemelaenude arvestuses kasvanud üle nelja korra ja ettevõtete pikaajaliste laenude arvestuses üle viie korra.

Väikesed pangad astuvad suurematele üha tõsisemalt kandadele ja konkurents teravneb. Tänu sellele saavad kliendid küll rõõmustada üha odavamate laenude üle, kuid siiski on veel pikk tee minna, jõudmaks järele mitmetele euroala riikidele, kus kodulaenud on endiselt märkimisväärselt odavamad kui Eestis.

Siinsel pangandusturul teeb praegu kõrgeimat lendu Coop Pank, kes raporteerib iga kuu börsile oma võimsatest kasvunäitajatest. Pettumust ei valmistanud pank ka eile, mil teatas, et aasta kahe esimese kuuga on teenitud 73 protsenti rohkem kasumit kui mullu samal ajal. Panga aktsia on tänavu börsil kallinenud juba 56 protsenti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles