Perearst: vaktsiinitahtjate arv muudkui kasvab, keeldujaid on aina vähem

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Laagri perearstikeskuse juhataja Triinu-Mari Ots sõnas, et iga teine või kolmas vaktsineeritu saab käevalu.  FOTO: Konstantin Sednev
Laagri perearstikeskuse juhataja Triinu-Mari Ots sõnas, et iga teine või kolmas vaktsineeritu saab käevalu. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Laagri perearstikeskuse juhataja Triinu-Mari Otsa sõnul on inimeste suhtumine koroonavaktsiini viimaste kuudega selgelt muutunud: soovijate arv muudkui kasvab ja keeldujaid on aina vähem. 

Viimase ööpäeva jooksul tuvastati 1957 esmast nakatunut, kas selline olukord teeb arstid murelikuks?

Muidugi teeb, eks me oleme murelikud olnud juba eelmisest aastast alates, kui koroona üldse meieni jõudis. Vahe on selles, et aasta tagasi, kui see olukord oli meie kõigi jaoks täiesti uus, siis me töötasime justkui usus ja lootuses, et see läheb kohe mööda. Me mobiliseerisime ennast, olime eesliinikangelased, võtsime ennast kokku ja siis, mulle tundub, oli sellega natuke lihtsam toime tulla kui praegu.

Kas praegu tunneli lõpus seda valgust ei paista ning tundub, et kriis võib väldata veel pikalt?

Paistab. Tänu vaktsiinile paistab ja see ongi põhjus, miks me vaktsineerimist praegu nii kiiruga teeme ja soovitame ning sellest nii palju räägime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles