Keskus lasi vee välja, aga elu käib ikka edasi (5)

Priit Pullerits
Copy
Tartu V Spa keskuse juhataja Gea Puidak keset veest tilgatumaks lastud basseini.
Tartu V Spa keskuse juhataja Gea Puidak keset veest tilgatumaks lastud basseini. Foto: Margus Ansu

On täiesti ekslik arvata, et kõik need, kes on pidanud olude sunnil ja valitsuse käsul oma ettevõtte seisma panema ja muist töötajaid koju saatma, siunavad tegelasi Stenbocki majas. Võimalik on ka teistsugune, märksa stoilisem suhtumine.

Kolmsada neljakümmend kuupmeetrit vett, seega neli ja pool tsisternvaguni täit, mis tavaliselt meelitanud päevas mitmeks tunniks kohale ligi pool tuhat inimest, kadus Tartu kesklinnas kolme ööpäevaga, nii et alles jäi vaid õhkõrn loik helesinistel kivikestel.

Võinuks kaduda kiireminigi, kõigest mõne tunniga, aga siis tekkinuks süsteemi sisemised pinged, seletab V Spa tehnikajuht Tarvo Klais. Seetõttu tuli vesi Kvartali kaubanduskeskuse neljanda korruse, Eesti kõige kõrgemal asuva spaa bassinist välja lasta tasa ja targu.

Seni, neljal varasemal aastal, on vee väljalaskmine käinud mai lõpus, kevadhooaja järel, et saaks suve algul basseini puhtaks küürida, filtrid vahetada, siit-sealt kõpitseda. Aga kui veebruari viimasel nädalal tuli valitsuselt korraldus, et koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks tuleb veekeskused kogu Eestis kinni panna, oli mõistlik

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles