Koroonaviirus on tuvastatud üle 150 ajateenijal (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Tapa sõjaväelinnakus saavad ajateenijad varsti uudistada kunstiteost.
Tapa sõjaväelinnakus saavad ajateenijad varsti uudistada kunstiteost. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reedese seisuga on koroonaviirusesse nakatunud üle 150 ajateenija, 65 neist Tapal ja 40 Kuperjanovi jalaväepataljonis. Kuigi esiti võib jääda mõistmatuks, miks viiruse leviku ajal siiski õppuseid ja kogunemisi korraldatakse, siis julgeoleku tagamiseks kõike pausile panna ei saa. 

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna nooremleitnant Liis Vaksmann selgitas, et nüüdsest korraldatakse vaid kriitilise tähtsusega õppekogunemisi. Ka Kevadtormi osalejate arvu on kärbitud juba ligi 2000 reservväelase võrra. «Kevadiste suuremate õppuste - sealhulgas ka õppuse Kevadtorm - osas hinnatakse jooksvalt väljakujunenud olukorda ning juba on oluliselt korrigeeritud osalejate arvu,» selgitas ta.

Vaksmann lisas, et täiendavalt rakendatakse piiranguid tsiviilalade kasutamisel ning õppustel osalevad üksused hoitakse võimalikult kontaktivabalt. Samuti tagatakse väeosades sümptomaatiliste isikute testimised koroonaviiruse varajaseks tuvastamiseks.

Õppusi lihtsalt ära jätta ei saa

Olenemata viiruse levikust jätkatakse õppustega võimalusel plaanipäraselt. Sel nädalal toimub Kuperjanovi jalaväepataljonis õppus Sentry Chat, kus osalevad lisaks ajateenijatele ja tegevväelastele ka sadakond reservväelast, rääkis teabeohvitser leitnant Sander Mändoja. «Tegemist on peamiselt side- ja juhtimissüsteemide kasutamise täiendõppele suunatud harjutusega, mis on 2. jalaväebrigaadi lahinguvalmiduse säilitamisel kindlasti kriitilise tähtsusega,» selgitas Mändoja.

«Sidespetsialistide ametikohtadel teenivaid reservväelasi kaasamata ei oleks olnud võimalik õppust sellisel kujul korraldada ning see oleks otseselt mõjutanud brigaadi kui sõjalise üksuse toimimisvõimet võimaliku julgeolekukriisi korral,» nentis ta. Siiski pidid reservväelased tegema õppusele saabudes kiirtesti ning harjutus toimub hajutatult erinevates maastikupunktides üle kogu Lõuna-Eesti.

«Samas jälgitakse üldist koroonaviiruse olukorda riigis ning ollakse vastavalt vajadusel valmis muudatusi tegema, kuid kaitseväe sihiks on üksuste vajalike väljaõppeesmärkide saavutamine, milles on oluline osa ka õppusel Kevadtorm,» lisas Vaksmann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles