AK Juurikas. Paljastused Putini Venemaalt (1)

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Putin.
Putin. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Kremlin Pool/epa

Alles see oli, kui saime Kremli kriitikult Aleksei Navalnõilt põhjaliku videomaterjali Vladimir Putinile kuuluvast kahetoalisest korterist Tambovi kesklinnas, millega Vene riigipea teenib Airbnb vahendusel varjatud kasumeid.

Põrandaaluse majutusäri teenistusse on president rakendanud kõik suuremad Vene oligarhid, kes käivad korteris kordamööda koristamas ja külastajate linu vahetamas. Samuti on vaja külastajate tagant tühjendada prügikasti, mis on päris suur ettevõtmine, kuna majas ei tööta lift ja prügišahtid on kinni keevitatud.

Sellega aga Putini äriimpeerium ei piirdu. Vene presidendi salaäride haarmed ulatuvad kõikjale üle riigi. Näiteks kuulub Putinile grillbaar Moskva lähistel, köösneritöökoda Novosibirski bussijaama kõrval, lukuparandus Kaasanis, pooleliolev juuksuritöökoda Musta mere ääres, kingsepatöökoda Kolomnas, samovaride rendi ja parandamise töökoda Tuulas, sukkpükste paikamise ateljee Ivanovos, kellassepatöökoda Ivangorodis, rehvivahetustöökoda Irkutskis ning lugematud teised varjatud ettevõtted.

Putini majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et lisaks varjatud sissetulekutele saab Vene president märkimisväärset töötasu, mis kantakse igakuiselt tema pangaarvele. Putini varade hulka kuulub kasutatud sõiduauto Volga, lisaks on tema kasutuses kolmetoaline ametikorter Sadovaja ringteel, mida ta praegu jagab Vene peaministri Dmitri Medvedeviga, kuna Medvedevi korteris käib remont ja Medevevil on ämma juures kitsas elada. Medvedevi ööbimine Putini ametikorteris on majanaabritele väga häiriv, kuna Medvedev kuulab öösiti liiga kõva muusikat oma lemmikbändi Deep Purple esituses

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles