Viimsi uus kool-lasteaed mahutab 470 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi kool.
Viimsi kool. Foto: Marina Puškar

Homme pannakse nurgakivi Viimsi uuele koolile ja lasteaiale, kus saavad sügisest käima hakata 350 õpilast ja 120 lasteaialast.

Karulaugu tee 5 valmiv kool kavatseb uksed avada tänavu 1. septembril, kaks kuud hiljem peab valmima lasteaiaosa ja spordisaal. Samas on valla teatel lootust, et kogu kompleks valmib korraga.

Hoone ehitus läheb maksma 129,6 miljonit krooni ning selle ehitab AS Merko Ehitus.

Viimsi uues koolis ja lasteaias on kasulikku pinda kokku 6200 ruutmeetrit. Hoone omanik on Karulaugu Kinnisvara OÜ, millega Viimsi vald on sõlminud hoone kasutamiseks pikaajalise rendilepingu.

Valla teatel soovitakse kool esimesel võimalusel välja osta. Kuna Viimsi ei saa laenu võtta, peab ta ehitajalt kooli 30 aastaks eest üürile võtma, makstes selle eest viis korda nii palju kui majaehitus maksma läheb, kirjutas täna Õhtuleht.

«Uue kooli ja lasteaia ehitus ning selle valmimine 1. septembriks on vallavalitsuse ja volikogu jaoks kõige tähtsam ülesanne. Järgmisel aastal on vallas oodata juba üheksat klassitäit kooli alustavaid õpilasi. 2006. aastal valminud 1300 õpilasega keskkool on täitunud. Viimsi vald vajab uut koolimaja, et kindlustada lastele kodu lähedal kvaliteetse hariduse saamine,» ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Haridusega seotud kulutused moodustavad Viimsis viimastel aastatel umbes poole valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles