Kuidas Eestis koroonat ohjeldada saaks ja miks vaktsiinid halvaks lähevad? (4)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Selle nädala Arteris heidame pilgu karmi koroona-aja varjatud poolele - vaatame, miks niigi nappivad vaktsiinid halvaks lähevad ja ajame juttu Ernst ja Youngi elutööpreemia laureaadi Enn Veskimägiga. Edukas ettevõtja tunnistab, et näeb siiamaani vaeva, et taastuda teda mullu kevadel tabanud koroonaviirusest.

Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu arutavad, kuidas koroonaviirust kontrolli alla saada.
Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu arutavad, kuidas koroonaviirust kontrolli alla saada. Foto: Mihkel Maripuu

Arteri kaaneloos saavad sõna täpselt aasta tagasi kehtestatud eriolukorra arhitektid Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu. Miks tehti kõigi Eesti inimeste elu muutev keerukas otsus? Mis on viivitamise hind?

Paksudele tehakse sõnadega julmalt ülekohut. Laisk! Lodev! Ise süüdi! Kogenud kaalukirgug Ilmar Kaur kummutab eelarvamused ja selgitab, mis on tegelikult rasvumise põhjused.

Mis on otsustega viivitamise hind?
Dr. Ilmar Kaur ütleb otse ja ilustamata, miks me paksuks läheme. Ja mis peamine - ülekaalulised ei pruugi selles ise sugugi süüdi olla. Kaalutõusu taga on terve rida põhjusi, mida ei teata.
Dr. Ilmar Kaur ütleb otse ja ilustamata, miks me paksuks läheme. Ja mis peamine - ülekaalulised ei pruugi selles ise sugugi süüdi olla. Kaalutõusu taga on terve rida põhjusi, mida ei teata. Foto: Sander Ilvest

Arter avastas üllatava tõe – mehed ei unistagi modellimõõtu naisest. Vastupidi! Paljude ideaal on hoopis lopsakas kaunitar. Miks? Seda räägivad mehed ise.

Sugugi mitte kõik meelelahutusettevõtted ei siuna valitsust, et piirangud määravad nad hukule. Tartu V Spa juht Gea Puidak annab inimtühjas ja veeta basseinis eeskuju, kuidas võtta äri seiskumist stoilise rahuga.

Ettevaatust - selle nädala Arter on täis lugemist, mis võib muuta Su elu rõõmsamaks ja vaateid ohtlikult tervislikumaks! Juba laupäeval...

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles