Sakslased vaevad alternatiive konservatiivide võimule

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
CDU arvatav kantslerikandidaat septembris peetavatel Liidupäeva valimistel Armin Laschet istub eelmisel nädalal Düsseldorfis Nordrhein-Westfaleni liidumaa parlamendis. Liidumaa juht tutvustas seal saadikutele muudatusi koroonaviiruse leviku piiramise meetmetes. 
CDU arvatav kantslerikandidaat septembris peetavatel Liidupäeva valimistel Armin Laschet istub eelmisel nädalal Düsseldorfis Nordrhein-Westfaleni liidumaa parlamendis. Liidumaa juht tutvustas seal saadikutele muudatusi koroonaviiruse leviku piiramise meetmetes. Foto: Friedemann Vogel/EPA/Scanpix

Tiheda valimisaasta avapauguks on Saksamaal selge vaid see, et Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) positsioon kõigub, kuid pandeemiaoludes ei oska keegi öelda, kas sedavõrd palju, et esimest korda riigi ajaloos võib valitsuse juhiks saada roheliste poliitik.

Kui varem aitas 16 aastat kantsleritoolil istunud Angela Merkeli populaarsus kogu CDUd, siis üha kasvav rahulolematus pikalt kestnud piirangute ja uimase vaktsineerimistempoga ning paljastused, et konservatiivide parlamendisaadikud on pandeemia pealt teeninud suuri summasid, on tähendanud, et alates jaanuari keskpaigast, mil Armin Laschet partei etteotsa valiti, on CDU kaotanud arvamusküsitlustes viie-kuue protsendi jagu toetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles